У Латвії спецслужби затримали кількох журналістів, повʼязаних з виданнями холдингу «Россия сегодня»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба державної безпеки Латвії затримала кількох журналістів агентств Sputnik і Baltnews, які входять до складу російського державного холдингу «Россия сегодня».

Про це пише Delfi.

Правоохоронці провели обшуки у шістьох співробітників, а також у проросійського активіста Володимира Ліндермана. Серед затриманих — колишній головний редактор Baltnews Андрій Яковлєв, журналіст Андрій Солопенко, журналістка Baltnews Алла Березовська. Після допитів їх відпустили під підписку про невиїзд. Вони є підозрюваними у кримінальній справі. Як повідомили Delfi в правоохоронних органах Латвії, розслідування ведуть за статтею про порушення режиму санкцій Євросоюзу.

«Отримана під час слідства інформація дає підстави підозрювати, що мала місце передача господарських ресурсів особі, проти якої введено санкції ЄС у звʼязку з діями, спрямованими на руйнування територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України», — пояснили у спецслужбі.

Як пише «Радіо Свобода», санкції ЄС були введені проти гендиректора агентства «Россия сегодня» Дмитра Кисельова. Самі журналісти стверджують, що до їхньої роботи санкції проти Кисельова ніякого стосунку не мають. В МЗС Росії звинуватили Латвію у «кричущому нехтуванні свободи ЗМІ».