В Одесі депутати ОПзЖ, партії Шарія та «За майбутнє» заблокували трибуну облради. Хочуть сформувати більшість і обрати свого голову

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Перша сесія Одеської обласної ради почалася з того, що депутати «Опозиційної платформи — За життя», «За майбутнє» і партії Шарія заблокували трибуну. Про це повідомляють «Думская» та 048.ua.

Політсили звинуватили президентську партію «Слуга народу» та її союзників у тому, що ті нібито домоглися затягування реєстрації дев’яти депутатів від політсили «За майбутнє». При цьому в ЗМІ вказують, що заяви цих депутатів надійшли запізно, тому територіальна комісія ще не встигла їх розглянути.

При цьому три партії не можуть сформувати більшість і домогтися обрання головою облради свого кандидата. «Слуга народу» та її союзники висувають на голову Григорія Діденка — чоловіка нардепа СН Юлії Діденко. А ОПзЖ бачить у цьому кріслі заступника голови минулого скликання Вадима Шкаровського.

Представники партій заявили, що блокуватимуть трибуну, допоки не зареєструють усіх їхніх кандидатів.

За результатами місцевих виборів до Одеської облради увійшли сім партій. Найбільше голосів отримала «Опозиційна платформа — За життя» — 26,81%. Друге місце посіла партія «Слуга народу» (17,55%). До ради потрапила і Партія Шарія, яка ледь подолала п’ятивідсотковий бар’єр (5,09%). Одеська облрада стала єдиною, де представлена ця політсила.