Сінгапур надав американському стартапу Eat Just дозвіл на продаж вирощеної в лабораторії курки — це перший в світі уряд, який дозволив продаж штучного мʼяса.
Про це повідомляє CNN.
Особливість штучного мʼяса полягає в тому, що його виробляють у біореакторах без забою тварин.
Продукт, створений з культивованих курячих клітин, схвалили як інгредієнт для курячих байтсів. Співзасновник і генеральний директор Eat Just заявив, що ціна на цей продукт буде дорівнювати ціні курки преміум-класу.
Продукт буде продаватися під торговою маркою GOOD Meat, він має високий вміст білка і є багатим джерелом мінералів.
Наразі, маючи виробничі центри в Сінгапурі і Північній Каліфорнії, компанія має дозвіл на продаж мʼяса тільки в Сінгапурі, але сподівається розширити продаж штучного мʼяса по Європі та по всіх Сполучених Штатах.
Читайте також:
Eat Just вже виробляє низку продуктів нетваринного походження, в тому числі яйця з машу та веганський майонез.
- У США дайвери роблять захисні маски, використовуючи пластик з океану.