Комісія Львівської ОДА назвала винних у смерті пацієнтів Жовківської лікарні під час відключення світла

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Комісія Львівської ОДА назвала винних у смерті пацієнтів Жовківської лікарні під час відключення світла

BSIP / Getty Images

Медичні працівники Жовківської центральної районної лікарні під час відключення світла надали всю необхідну допомогу пацієнтам, які перебували на апаратах штучної вентиляції легень у реанімації.

Про це повідомили у пресслужбі ОДА, посилаючись на висновки комісії департаменту охорони здоровʼя, яка працювала в лікарні.

Водночас, за даними департаменту охорони здоровʼя, адміністрація лікарні не зробила нічого, щоби підключити хірургічний корпус, де розташована реанімація, до резервного живлення.

У зв’язку з цим на адресу власника лікарні — Жовківську районну раду — підготували лист з ініціативою звільнити керівництво лікарні.

Окрім цього, департамент проведе клініко-експертну оцінку надання медичної допомоги померлим, щоби зрозуміти, чи пов’язані випадки смерті людей з відключенням енергії.

В ОДА закликали адміністрацію Жовківської центральної районної лікарні негайно напрацювати алгоритм дій на випадок виникнення аварійних ситуацій в установі.

  • 27 листопада у лікарні міста Жовква дві людини, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень, померли під час відключення світла. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 119 (вбивство через необережність) Кримінального кодексу України.
  • У ніч проти 21 листопада у Винниках (Львівська область) в обласному військовому госпіталі під час заправки кисневого балона стався вибух. Десятки пацієнтів оперативно перевезли до інших лікарень. Згодом постачання кисню відновили.