Віталій Кличко склав присягу мера Києва

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У вівторок, 1 грудня, Віталій Кличко, який раніше видав книгу зі своїми «афоризмами», склав присягу мера Києва під час першої сесії Київської міської ради IX скликання.

Про це повідомили у пресслужбі Київради.

У залі зареєструвалися 107 новообраних депутатів.

На початку засідання голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова зачитала постанову ТВК та оголосила результати виборів міського голови та депутатів Київської міської ради.

Після цього Кличко склав присягу та отримав від ТВК посвідчення Київського міського голови.

До Київської міськради пройшов також футболіст, колишній воротар «Динамо» та асистент головного тренера збірної України Олександр Шовковський. Під час засідання 1 грудня він отримав посвідчення депутата.

«Це новий виклик. Це відповідальність», — написав Шовковський на своїй сторінці в Facebook.

Зазначимо, що перед засіданням фракція «Європейська солідарність» звернулася до Віталія Кличка та його політичної сили та запропонувала «конструктивно співпрацювати в інтересах киян».

Про це під час брифінгу заявила лідерка політсили, дружина п’ятого президента України Марина Порошенко.

«Ми розуміємо, що на столі у новообраного міського голови є й інші пропозиції — не тільки від «Європейської солідарності». І від того, яку саме він сьогодні обере, буде залежати майбутнє Києва. Ми побачимо, чи справдяться очікування киян щодо об’єднання проєвропейських, продержавницьких сил у Київраді», — сказала вона.

За словами Порошенко, серед питань, які необхідно якнайшвидше вирішувати, масове тестування киян на коронавірус, надання ліжок із киснем, підготовка до імунізації населення, а також підтримка малого і середнього бізнесу та питання, які стосуються освіти.