ВМС США списали корабель USS Bonhomme Richard. У липні він майже повністю вигорів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військово-морські сили США списали десантний корабель USS Bonhomme Richard (LHD 6), який в липні цього року горів чотири доби.

Про це повідомляє пресслужба ВМС.

Рішення ухвалили після оцінки пошкоджень. Можливість ремонту оцінили як недоцільну трату коштів. Зазначено, що корабель не придатний навіть для альтернативних цілей (навчальне судно).

Фахівці підрахували, що витрати на відновлення Bonhomme Richard можуть перевищити $3 мільярди і вимагатимуть від пʼяти до семи років робіт. Відновлення корабля для інших цілей оцінили в один мільярд, що перевищує витрати на будівництво нового госпітального корабля або тендер на підводний човен.

  • USS Bonhomme Richard (LHD 6) увійшов до складу ВМС у 1998 році як десантний корабель для Морської піхоти США. У 2003 році він брав участь в іракській операції проти режиму Саддама Хусейна. У 2017 році конвертоплан MV-22 Osprey, який базувався на кораблі, зазнав аварії — загинули три людини.
  • У липні 2020 року на USS Bonhomme Richard спалахнула пожежа. Він стояв на військово-морській базі в Сан-Дієго. Вогонь гасили чотири доби. Постраждали 63 особи — моряки та цивільні.