У США загасили пожежу на десантному кораблі ВМС Bonhomme Richard. Постраждали понад 60 осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США загасили пожежу на десантному кораблі ВМС Bonhomme Richard. Постраждали понад 60 осіб

Naval Surface Forces

Пожежа на борту десантного корабля USS Bonhomme Richard (LHD 6) на військово-морській базі в Сан-Дієго (штат Каліфорнія) після чотирьох днів боротьби ліквідована.

Про це повідомляє CNBC.

«Зараз, нарешті, я можу сказати, що ми загасили вогонь», — сказав представник командування Тихоокеанського флоту США, контрадмірал Філіп Собек.

Пожежні команди обстежують всі приміщення, щоб переконатися у відсутності вогню. За словами Собека, ще рано робити які-небудь прогнози або давати обіцянки щодо майбутнього корабля, оскільки ступінь його пошкодження ще точно не вивчений.

Командування надводних сил Тихоокеанського флоту США повідомило, що щонайменше 63 людини (40 військових і 23 цивільні особи), постраждали під час гасіння пожежі.

  • Пожежа на USS Bonhomme Richard розпочалася 12 липня на нижній палубі Deep V у вантажному відсіку, де зберігається велика кількість майна і техніка морської піхоти. Причина спалаху поки невідома. На кораблі у момент пожежі знаходилися від 180 до 200 моряків. Загальна чисельність команди — 1000 моряків.
  • Пізніше командування 3-ї експедиційної ударної групи, до складу якої входить корабель, заявило, що через наповнення водою сталася осадка корабля. За його словами, на борту знаходиться понад 3 тисяч тонн пального, але воно на нижній палубі, куди вогонь ще не дістався.