Наслідний принц Японії дозволив своїй доньці вийти заміж за простолюдина. Вона втратить королівський титул

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Наслідний принц Японії Фуміхіто дозволив свої доньці Мако вийти заміж за простолюдина — її однокурсника Кея Комуро.

Про це пише BBC.

Пара планувала одружитися ще в 2018 році, через рік після заручин. Але весілля не відбулося, ймовірно, через фінансові проблеми в сім’ї Комуро. Його мати не могла домовитися із колишнім нареченим, хто має оплачувати навчання Комуро.

Наразі невідомо, коли саме відбудеться весілля. Після цього одруження принцеса Мако втратить королівський титул. Але її батько Фуміхіто заявив, що підтримує рішення доньки.

«У конституції написано, що шлюб повинен ґрунтуватися тільки на взаємній згоді обох сторін. Якщо вони справді цього хочуть, то я думаю, що повинен поважати таке рішення як батько», — зазначив він.

Водночас Фуміхіто все ж натякнув, що фінансове питання має бути вирішене, щоб «переконати багатьох людей і відсвяткувати це весілля».

  • Це вже не перший випадок, коли в імператорській родині відмовляються від королівських привілеїв заради весілля. У 2005 році молодша сестра чинного імператора Нарухіто Саяко вийшла заміж за простолюдина. Двоюрідна племінниця колишнього імператора Акіхіто Аяко теж вийшла заміж за японського бізнесмена у 2018 році і втратила свій статус.