У Парижі протести проти заборони публікувати дані працівників поліції в медіа перейшли в сутички

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Франції спалахнули протести проти закону, який посилює повноваження поліції і забороняє згадувати імена правоохоронців у медіа.

Про це повідомляє BBC.

У Парижі акція починалася від площі Республіки. Учасники вигукували образливі гасла проти співробітників правоохоронних органів, потім закидали поліцію пляшками і феєрверками, використовуючи огорожі для свого захисту. У відповідь правоохоронцям довелося застосувати сльозогінний газ.

«Цей законопроєкт спрямований на підрив свободи слова, свободи інформації та отримання інформації», — заявив один із організаторів. Очікується, що до мітингів приєднаються члени профспілок, а також члени руху «жовтих жилетів», який в останні роки організував антиурядові протести.

Акції протесту також відбулися у інших містах країни, зокрема в Бордо, Нанті, Монпельє та Ліллі.

  • Парламент Франції планує ухвалити новий законопроєкт про безпеку, який передбачає посилення поліції і заборону на появу фотографій та імен окремих правоохоронців у медіа та в соцмережах. Цей проєкт — частина урядової стратегії боротьби зі злочинністю та тероризмом, яку запропонував президент Емманюель Макрон.