У Бельгії з понеділка послаблять карантин завдяки поліпшенню ситуації з коронавірусом

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Бельгії з понеділка послаблять карантин завдяки поліпшенню ситуації з коронавірусом

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Бельгія послабить карантинні обмеження на період зимових свят.

Про це пише Politico.

З наступного тижня в країні відчиняються всі магазини, однак бари і ресторани залишаться зачиненими. При цьому відвідувачі повинні здійснювати покупки поодинці і не затримуватися в одному магазині довше ніж 30 хвилин.

Також з 1 грудня можуть відновити роботу музеї та басейни. У переддень Різдва початок комендантської години, який зараз припадає на 22:00, у Валлонії та в Брюсселі перенесуть на північ. Попри це, напередодні Нового року послаблень правил не буде, а феєрверки будуть заборонені. Запроваджені з понеділка послаблення діятимуть до 15 січня 2021 року.

Водночас, контроль на кордонах буде посилено. Премʼєр-міністр Бельгії Александр де Кроо заявив, що попросив уряди Швейцарії і Австрії закрити їхні гірськолижні курорти. Обидві країни виступають проти цього.

У Бельгії спостерігається поліпшення епідеміологічної ситуації. Протягом позаминулого тижня щодня в середньому реєстрували 2,7 тис. випадків зараження, що значно менше, ніж на тиждень раніше.

  • У Бельгії федеральний та регіональні уряди узгодили основні принципи вакцинування населення від коронавірусу після появи ефективної вакцини.
  • Наприкінці жовтня повідомлялося, що у бельгійському Льєжі лікарів, хворих на COVID-19, просять продовжувати працювати через брак персоналу.