Зеленський призначив голів Одеської та Харківської областей

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський призначив голів Одеської та Харківської областей

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Президент Володимир Зеленський призначив голів Одеської та Харківської обласних державних адміністрацій.

Про це йдеться у відповідних указах.

Одеську область очолив Сергій Гриневецький. Він вже очолював Одеську ОДА у 1998—2005 роках. Двічі обирався депутатом Верховної Ради — спочатку від «Блоку Литвина» (2007 рік) та від Партії регіонів (2012 рік). Гриневецький очолював на місцевих виборах до Одеської обласної ради список партії «Довіряй ділам» мера Одеси Геннадія Труханова.

Як пише «Суспільне», Гриневецький намагався влаштуватися заступником голови Одеської ОДА, однак йому відмовили, посилаючись на закон про люстрацію. Після цього Гриневецький подав до суду та виграв його.

Головою Харківської ОДА призначили Айну Тимчук. Працювала на різних посадах у мерії Дніпра, а також обиралася депутатом Дніпропетровської облради. У 2010—2014 роках була заступницею мера Харкова Геннадія Кернеса. З 2018 року очолювала апарат Дніпропетровської ОДА.

Журналісти звинувачували Тимчук у приховуванні майна через дітей, а її колишнього чоловіка — у реєстрації бізнесу на бабусю. Зараз її ексчоловік очолює департамент захисту навколишнього середовища і природокористування Харківської ОДА.