Верховний суд остаточно постановив: Ощадбанк — це законний власник торговельної марки «Сбербанк» в Україні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Верховний суд остаточно постановив: Ощадбанк — це законний власник торговельної марки «Сбербанк» в Україні

УНІАН

Верховний суд остаточно постановив, що законним власником торговельної марки «Сбербанк» в Україні є Ощадбанк. Про це повідомляє пресслужба суду.

Російський «Сбербанк» позивався до українського Міністерства розвитку економіки та «Державного ощадного банку» й просив визнати недійсним свідоцтва України на товарний знак «Сбербанк». Україна це свідоцтво отримала 10 вересня 2007 року.

Верховний Суд не знайшов підстав, аби задовільнити касаційну скаргу Сбербанку та залишив без змін постанову Північного апеляційного господарського суду від 10 серпня 2020 року — тоді Сбербанку відмовили.

Постанова Верховного суду є остаточною і оскарженню не підлягає. Розгляд справи тривав понад чотири роки.

Раніше голова правління Ощадбанку Андрій Пишний заявляв, що Сбербанк Росії незаконно перейменував українську «дочку» на Сбербанк (зараз це Ощадбанк). Банк наголошував на порушенні прав інтелектуальної власності ще в січні 2016 року. В Ощадбанку вважають, що Сбербанк Росії незаконно використовує торговельну марку «Сбербанк», що може вводити клієнтів в оману і якось впливати на їх поведінку.

  • У липні Київський апеляційний суд дозволив стягнути з Росії $1,1 млрд на користь Ощадбанку за захоплення активів банку в анексованому Криму.