Американська модель Халіма Аден йде з подіуму через релігійні переконання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Американська модель сомалійського походження Халіма Аден повідомила, що йде з модельного бізнесу через релігійні переконання. 23-річна Аден, яка відома як перша модель Vogue у хіджабі, заявила, що через роботу втратила себе і звʼязок з ісламом.

Як пише BBC, дівчина у своєму Instagram розмістила кілька старих фотографій, у коментарях до яких пояснила, що пандемія коронавірусу дала їй час зупинитися і подумати як мусульманці про свої цінності.

Вона розповіла, що за час роботи в модельному бізнесі вона багато разів йшла на компроміс зі своєю релігією, зокрема пропускала молитви і погоджувалася зніматися без хіджабу, використовуючи інший головний убір. Аден додала, що такий стан речей доводив її до сліз.

  • Халіма Аден стала відомою у 2016 році після участі в конкурсі краси «Міс США» — тоді її помітило модельне агентство IMG Models. Їй було 18 років. Незабаром вона підписала контракт і дебютувала на подіумі на тижні моди в Нью-Йорку як перша модель в хіджабі. Вона знімалася для журналів Vogue, Allure, брала участь у рекламі Nike, а також працювала з брендами Fenty Beauty і Yeezy Каньє Веста.