Партія «Голос» вимагає відставки міністра оборони Тарана — закидають йому зрив оборонних контрактів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Партія «Голос» вимагає відставки міністра оборони Тарана — закидають йому зрив оборонних контрактів

Партія «Голос» вимагає від президента внести до Верховної Ради подання на звільнення Андрія Тарана, «який не справився з обов’язками міністра оборони країни у стані війни».

Про це заявив глава фракції «Голос» Сергій Рахманін, повідомляє пресслужба партії.

«Чинний міністр оборони України Андрій Таран несе персональну політичну відповідальність за фактичний зрив низки оборонних контрактів та цілком імовірний зрив Державного оборонного замовлення 2021 року. За міністра Тарана також згортаються реформи і гальмується законодавча робота в оборонному секторі», — пояснив Рахманін.

За його словами, усе це підриває обороноздатність і національну безпеку країни. Окрім цього, Рахманін наголосив, що досі залишаються не розв’язаними проблеми належного постачання продовольства, речового забезпечення та палива.

«Міністр оборони Таран — людина, яка не впоралася зі своїми обовʼязками. Людина, улюбленою фразою якої є: «Питання опрацьовується». Людина, яка є автором дуже дивного наказу про депреміювання військовослужбовців за вогонь у відповідь у зоні проведення операції Обʼєднаних сил. І ця людина, на наш погляд, має залишити крісло очільника Міністерства оборони. Країна у стані війни, — яка, на жаль, триватиме ще не один день, — не може мати такого міністра оборони», — додав глава фракції «Голос».