Радник Зеленського: Онлайн-місія МВФ до України може відбутися наприкінці року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Радник Зеленського: Онлайн-місія МВФ до України може відбутися наприкінці року

Flickr / WBC - Washington Building Congress

Місія Міжнародного валютного фонду до України може відбутися наприкінці року, вона пройде в онлайн-форматі.

Про це в ефірі «Громадського радіо» розповів радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко.

«Кабінет міністрів, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції та Національний банк перебувають у постійному діалозі з Міжнародним валютним фондом, щодо його онлайн-місії до України. Очікуємо, що до кінця року ця місія відбудеться. Вона проходитиме в режимі онлайн-конференцій, адже зараз представники МВФ не здійснюють місії фізично», — розповів Устенко.

Він додав, що до кінця 2020 року Україна очікує отримати від Європейського Союзу €750 мільйонів з програми макрофінансової допомоги. Надання Україні цих коштів обговорювали під час жовтневого візиту президента Володимира Зеленського до Брюсселю.

Устенко додав, що зараз бюджет виконується, але у радника президента є певні «побоювання», бо у бюджеті є «касовий розрив». «Касовий розрив в Україні — досить типове явище щороку, зокрема у грудні. Я не кажу, що це добре, але це типове для України явище. Зараз цей касовий розрив з’явився у бюджеті на місяць раніше — у листопаді. Проте цей рік був найважчим у плані викликів, які переживала країна за свою новітню економічну історію», — пояснив радник Зеленського.

  • Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що його відомство завершує переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо параметрів Держбюджету на 2021 рік, і документ незабаром подадуть до парламенту.
  • Раніше радник голови Офісу президента Тимофій Милованов повідомив, що Україна не встигне отримати транш МВФ до кінця 2020 року.