«Методичка провокатора-початківця». Музей Революції гідності відкидає звинувачення у розкраданні коштів для меморіалу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Методичка провокатора-початківця». Музей Революції гідності відкидає звинувачення у розкраданні коштів для меморіалу

Facebook / Maidan Museum

Національний музей Революції гідності відкидає звинувачення у розкраданні коштів на будівництві меморіалу.

Про це йдеться у заяві відомства.

«Звинувачення у розкраданні коштів – річ дуже серйозна, в таких справах не можна бути голослівними, нечіткими, а заяви у дусі «є підстави припускати» – взагалі з методички провокатора-початківця. На жаль, саме до такого формату заяв опустились офіційні посадовці правоохоронних органів, які першими мали б усвідомлювати суть і важливість презумпції невинуватості», — йдеться у заяві.

Музей підготував документи, якими супроводжувалося і супроводжується будівництво меморіалу. Там стверджують, що більшість цієї інформації вже була у публічному доступі, а частина матеріалів – це системне інформування органів влади про проблеми із будівництвом, про неможливість використати виділені кошти, дотриматись визначених термінів.

«І кожного разу – прохання втрутитись, долучитись, аби знайти вирішення з тупикової ситуації, у яку музей запроторили», — підкреслюють у музеї. При цьому відповідальність за те, що меморіал досі не побудовано, музей покладає на президента, Генеральну прокуратуру, уряд — «незалежно від прізвищ цих посадовців».

Музей очікує від правоохоронних органів належного і неупередженого розслідування для з’ясування всіх питань, що виникли. Установа також закликала ЗМІ та громадськість активно спостерігати за процесом слідства та запросила ознайомлюватися з матеріалами та документами, що стосуються будівництва.