У музеї Революції гідності проводять обшуки. Перевіряють документи щодо будівництва меморіалу Небесній Сотні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Національному музеї Революції гідності у Києві відбуваються обшуки. Про це музей повідомив у Facebook.

«У нас обшук! У ці хвилини саме відкрили і проводимо міжнародний науковий форум, готуємо заходи до річниці Революції гідності», — йдеться у повідомленні.

Деталі пообіцяли згодом.

Водночас працівниця музею Ольга Сало розповіла, що правоохоронці перевіряють документи, повʼязані з будівництвом меморіалу Небесній сотні. Вона додала, що обшук відбувається у двох офісах, і вдома у директора.

Директор музею Ігор Пошивайло повідомив, що вилучили флешки та документацію з фінансово-господарської діяльності.

«Суспільне» повідомляє, що слідчі дії тривають в рамках провадження щодо розкрадання понад 100 мільйонів гривень, які виділили на облаштування меморіалу Небесній сотні. Керівництву музею інкримінують зловживання службовим становищем.

  • Національний меморіальний комплекс героїв Небесної сотні — Музей Революції гідності уклав договір про будівництво меморіалу Героїв Небесної сотні 22 грудня 2018 року. Роботи виконуватиме компанія «Україна-Реставрація».
  • 13 травня 2019 роботи з будівництва меморіалу Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській зупинили через слідчі експерименти Генпрокуратури.
  • У січні 2019 року на вулиці Інститутській було встановлено паркан у межах будівництва Музею Революції гідності. Адвокати сімей потерпілих від дій ексберкутівців заявили, що починати будь-які роботи до того, як будуть проведені слідчі дії, не можна. Попри це, 13 травня стартували підготовчі роботи в нижній частині вулиці. Трактор там зняв близько 70 кв. м бруківки часів Майдану, знищивши місце загибелі Героя України Олександра Плеханова.