Нардеп Юрчишин поскаржився правоохоронцям на нардепа Кузьміна. Той називає Революцію гідності «держпереворотом»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нардеп Юрчишин поскаржився правоохоронцям на нардепа Кузьміна. Той називає Революцію гідності «держпереворотом»

Борисовський Євген / УНІАН

Нардеп від «Голосу» Ярослав Юрчишин подав заяву до Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань з приводу висловлювань нардепа від ОПзЖ Рената Кузьміна, який називає Революцію гідності «державним переворотом».

Про це повідомляє пресслужба «Голосу».

Заяву підписали й інші депутати «Голосу», а також окремі депутати фракцій «Європейська солідарность» та «Слуга народу». Нардепи просять якнайшвидше, але не пізніше 24 годин з моменту отримання заяви, порушити кримінальне провадження щодо Кузьміна за статтею 383 Кримінального кодексу, яка передбачає до 5 років увʼязнення за завідомо неправдиве повідомлення про злочин та завідомо неправдиві обвинувачення в участі в такому злочині.

Юрчишин додав, що весь світ визнав Революцію гідності, а сам Кузьмін неодноразово визнавав зміну влади у 2014 році легітимною. «Зокрема, він брав участь у виборах президента в 2014 році, а також у парламентських виборах 2019 року, за результатом яких отримав депутатський мандат від проросійської ОПзЖ пана Медведчука. Власне, це і дозволило пану Кузьміну повернутися після 5 років переховування в Криму на територію України й намагатися дискредитувати Революцію гідності та її учасників», — заявив нардеп.

Парламентар сподівається на оперативну реакцію правоохоронних органів. «Розслідуватись мають не фантазії колективного Януковича, а реальні дії його посіпак, які намагаються переписати історію», — додав він.

  • 15 вересня 2019 року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Кузьміна через відсутність доказів.
  • У 2014 році Генпрокуратура почала провадження проти Кузьміна за підозрою в незаконному затриманні Юрія Луценка. Пізніше МВС просило Інтерпол оголосити Кузьміна в розшук, проте в бюро дійшли висновку, що справа ексзаступника генпрокурора має політичний характер.