Кабмін погодив звільнення голів Харківської та Закарпатської ОДА та визначив їхніх наступників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Кабмін погодив звільнення голів Харківської та Закарпатської ОДА та визначив їхніх наступників

Voevoda / Wikipedia

Кабінет міністрів погодив звільнення очільників Харківської ОДА Олексія Кучера та Закарпатської ОДА Олексія Петрова.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 25 листопада.

Тепер укази про звільнення обох чиновників має підписати президент Володимир Зеленський. Також вказано, що звільнення Петрова відбулося за угодою сторін.

Водночас уряд одразу визначив їхніх наступників на цих посадах. Харківську облдержадміністрацію очолить Айна Тимчук. Наразі вона працює заступником голови Дніпропетровської ОДА. У державних структурах вона працює з 1997 року — увесь час на Дніпропетровщині. Лише у 2010—2014 роках Тимчук була заступником мера Харкова. Водночас її чоловік очолює Департамент екології та природних ресурсів Харківської ОДА.

ЗМІ раніше повідомляли, що Тимчук може очолити департамент регіональної політики Офісу президента. У 2017 році розслідування Bihus.info повідомляло, що Тимчук разом із чоловіком приховують майно, переписуючи його на родичів.

Закарпатську облдержадміністрацію очолить Анатолій Полосков. Він є директором виноробної компанії «Шато Чізай», а загалом у цій галузі працює понад 20 років. Досвіду роботи на державній службі не має. Сам Полосков зазначив, що головним пріоритетом його роботи стане боротьба з коронавірусом і вирішення проблем медичної системи в регіоні.

  • 24 листопада президент Володимир Зеленський звільнив голову Хмельницької обласної адміністрації Дмитра Габінета і призначив на цю посаду тимчасовим виконуючим обов’язки Романа Примуша.
  • Також після місцевих виборів змінили очільників Сумської, Одеської та Миколаївської ОДА.