Міністр Аваков: Завдяки камерам автофіксації кількість порушень швидкісного режиму зменшилась на 30%

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр Аваков: Завдяки камерам автофіксації кількість порушень швидкісного режиму зменшилась на 30%

picture alliance / Contributor / Getty Images

За пʼять місяців роботи камер автоматичної фіксації кількість постанов про порушення правил дорожнього руху скоротилася майже на 30%. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у Twitter.

Він наголосив, що зменшилась кількість порушень швидкісного режиму. Також міністр анонсував, що невдовзі придбають 300 відеокамер, які будуть працювати по всій країні.

Twitter / Арсен Аваков

Нагадаємо, з 19 листопада камери почали фіксувати порушення водіїв на автомобілях з єврономерами. На кордоні при вʼїзді автомобіля на номерах з іноземною реєстрацією прикордонник вносить в базу даних його номер, а також паспортні дані водія. Далі, якщо водій на цьому авто перевищить швидкість, система автоматично знаходить його дані в базі даних Держприкордонної служби. А поліція направлятиме прикордонникам постанови про порушення.

При виїзді з країни авто-порушника прикордонник пропонуватиме водію сплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється — йому заборонять вʼїзд в Україну.

З 1 червня в Україні запустили систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху. У Києві та на автомагістралях Київської області в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками вже встановили 50 відеокамер. Надалі їх поступово встановлюватимуть по всій Україні. Розміри штрафів — 255 гривень у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш ніж на 20 км/год, але не більше ніж на 50 км/год; 510 гривень — при перевищенні більш ніж на 50 км/год.