На КПВВ планують безкоштовно тестувати на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На КПВВ, у медичних пунктах сервісних центрів планують запровадити безкоштовне тестування на коронавірус. Про це повідомила заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Інна Голованчук в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Але такий сервісний центр поки запрацював лише на КПВВ у Щасті Луганської області. Ще один планують відкрити у грудні на КПВВ у Новотроїцьку Донецької області, а також модернізований — на КПВВ «Чонгар» у Херсонської області. А вже наступного року такі багатофункціональні сервісні центри з’являться на всіх КПВВ.

«Тестуватимуть на вʼїзді [на підконтрольну територію]. Поки що не скажу, чи це буде для всіх, чи лише для тих, хто матиме відповідні симптоми», — зазначила Голованчук.

Вона сподівається, що така послуга запрацює до кінця року. «Міністерство охорони здоровʼя розробило алгоритм. Це дуже важливий момент, тому що наразі громадяни, які заїжджають з окупованої території, роблять тести власним коштом і чекають, коли надійдуть результати», — додала вона.