Дружина британського принца Меган Маркл розповіла про зрив вагітності та закликала людей частіше цікавитися станом один одного

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Дружина британського принца Меган Маркл розповіла про зрив вагітності та закликала людей частіше цікавитися станом один одного

Max Mumby / Indigo / Getty Images

Дружина британського принца Гаррі Меган Маркл розповіла про зрив вагітності, який стався у неї цього літа без жодних причин — через раптові судоми вона впала на підлогу, тримаючи на руках свого півторарічного сина Арчі. Колишня акторка, а нині герцогиня Сассекська закликала людей частіше цікавитися станом один одного та допомагати тим, хто відчуває біль втрати.

Про це вона написала в колонці для The New York Times.

У дружини принца Гаррі, який є сином спадкоємця британського престолу, стався викидень у липні, коли вона виймала з ліжка свого сина.

«Замінивши йому підгузник, я відчула гострі судоми. Я впала на підлогу з ним на руках, наспівуючи колискову, щоб заспокоїти нас обох, веселу мелодію, яка різко контрастувала з моїм відчуттям, що щось не так. Коли я стискала в руках свою першу дитину, я знала, що втрачаю другу», — розповіла Маркл.

З приводу цієї особистої трагедії герцогиня поділилася спогадами зі свого життя, коли могла допомогти іншим людям, але з якоїсь причини не зробила цього. Вона закликала дбати один про одного, особливо у важкий час пандемії, коли люди ізольовані, втрачають своїх рідних або самі важко хворіють.

«Ми не просто боремося за свою думку про факти — ми розділені щодо того, чи факти є насправді фактами. Ми сперечаємося, чи є наука справжньою. Ми сперечаємося, чи вибори програні, чи виграні. Ми сперечаємося щодо значення компромісу. Таке розділення разом із соціальною ізоляцією, необхідною для боротьби з пандемією, залишили нас із більшим почуттям самотності, ніж будь-коли», — написала вона.

Маркл зазначила, що втратити дитину означає «перенести майже нестерпне горе», про яке мало говорять через табуйованість теми викидня. За її словами, до 20 зі 100 жінок проходять через це і залишаються зі своїм болем на самоті.

«Давайте заприсягнемося питати інших: “Ти в порядку?” Хоч як би ми не сперечалися один з одним, наскільки б ми не були фізично віддаленими, правда полягає в тому, що ми пов’язані як ніколи через усе, що пережили цього року поодинці та разом», — закликала Маркл.

  • 8 січня 2020 року британський принц Гаррі та його дружина Меган Маркл відмовилися від звання членів королівської сімʼї. 1 квітня вони офіційно припинили виконувати свої обов’язки та переїхали до США.
  • Гаррі та Меган заснували свою продюсерську компанію, яка випускатиме документальні фільми та серіали, а також художні фільми і дитячі програми. Їх показуватимуть ексклюзивно на Netflix.
  • Подружжя склало райдер, за яким його гонорар за один виступ має становити чверть мільйона доларів.