Розстріл автобуса «патріотів» Киви: всі 15 підозрюваних отримали домашній арешт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Суд Харкова змінив запобіжний захід підозрюваним у нападі на автобус з членами організації нардепа Іллі Киви «Патріоти — за життя», який відбувся поблизу міста Люботин у серпні. Рішенням суду ще шість, а в цілому всі 15 підозрюваних, отримали цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прессекретаря Харківської обласної прокуратури Дмитра Чубенка.

Змінити запобіжний захід просила прокуратура, враховуючи перекваліфікацію справи. До 20 листопада всі 15 затриманих підозрювалися у хуліганстві і замаху на вбивство, але прокуратура прибрала статтю про замах. Суд у результаті почав відпускати підозрюваних з СІЗО під цілодобовий домашній арешт.

  • Увечері 27 серпня поблизу міста Люботин Харківської області розстріляли автобус організації «Патріоти — за життя». У результаті поранення отримали двоє людей. Стрілянина велася з травматичної зброї. Ілля Кива заявляв, що до інциденту причетні полк «Азов» і партія «Національний корпус», але його опоненти це заперечували.
  • Ймовірних нападників затримали того ж вечора, а заступник голови МВС заявив, що це був конфлікт між двома групами прихильників різних політичних сил.
  • Підозрюваних заарештували вже 30 серпня, а в містах України у «правому» середовищі почався флешмоб на підтримку затриманих під назвою «Харківські робінгуди».