Аваков повідомив про затримання нападників, які розстріляли автобус на Харківщині. «Нацкорпус» відкидає свою причетність

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Аваков повідомив про затримання нападників, які розстріляли автобус на Харківщині. «Нацкорпус» відкидає свою причетність

Twitter / Арсен Аваков

Правоохоронці затримали нападників, які розстріляли автобус із членами ГО «Патріоти — за життя» на трасі Київ — Харків. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter.

Заступник Авакова Антон Геращенко у Facebook зазначив, що стався конфлікт між двома групами прихильників різних політичних сил.

Офіс генпрокурора повідомив, що проти 14 затриманих відкрили провадження за фактом замаху на життя. Прокуратура уточнює, що нападники стріляли гумовими кулями.

Зазначимо, що глава ГО «За життя» Ілля Кива заявляв, що до інциденту причетні полк «Азов» і партія «Національний корпус», які згодом відкинули ці звинувачення: «Політична партія «Національний Корпус», так само як і полк «Азов», який зараз виконує бойові завдання на фронті, не причетні до побиття тітушок Іллі Киви на трасі Київ — Харків».

  • Увечері 27 серпня поблизу міста Люботин Харківської області розстріляли автобус членів громадської організації нардепа Іллі Киви «Патріоти — за життя». Внаслідок стрілянини двоє активістів отримали поранення, їм надається медична допомога. Заручників і загиблих немає.