Уряд Угорщини розкритикував Джорджа Клуні за слова про премʼєра Орбана. Актор відповів через місцевий сайт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голлівудський актор і режисер Джордж Клуні в інтервʼю журналу GQ назвав премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана «прикладом ненависті у світі». В угорському уряді тепер його критикують.

Про це пише Reuters.

Клуні висловився про Орбана, коли розповідав про свій новий фільм «Опівнічне небо», дії якого розгортаються в постапокаліптичному світі. «Ми не були в епіцентрі пандемії, коли це сталося, але все ще були всі ці інші елементи, елементи того, скільки ненависті та гніву всі ми відчуваємо в цей момент історії, в усьому світі — варто тільки подивитися на Болсонару у Бразилії або Орбана в Угорщині», — сказав актор.

Висловлювання Клуні першим прокоментував спікер інформаційного центру уряду Орш Фаркаш. За його словами, Клуні озвучив проімміграційні висловлювання американського фінансиста Джорджа Сороса — давнього опонента Орбана.

У МЗС Угорщини слова Клуні назвали безглуздими. Офіційний представник МЗС Тамаш Менцер закликав не ставитися до актора як до «глобального політичного оракула».

Актор відповів політикам через угорський сайт Telex. Свою заяву він почав зі слів «пропагандистська машина Орбана бреше».

«Я був [в Угорщині] на початку 2000-х і гуляв набережною Дунаю. У той час Угорщина являла собою яскравий приклад демократичного успіху. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли Угорщина прийме те, чим вона була», — заявив Клуні.