Помер гендиректор конструкторського бюро «Південне» Олександр Дегтярев, який хворів на коронавірус

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Помер гендиректор конструкторського бюро «Південне» Олександр Дегтярев, який хворів на коронавірус

Дівєєв Сергій / УНІАН

24 листопада від коронавірусу помер генеральний директор держпідприємства Конструкторське бюро «Південне» Олександр Дегтярев. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

«Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця — Олександра Дегтярева, генерального директора КБ «Південне». Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може, яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти», — написали в ОП.

У Зеленського наголосили, що Дегтярев був один з найбільш досвідчених фахівців аерокосмічної галузі. «Він розумів на сто відсотків, наскільки важливо інтегрувати Україну у глобальну роботу з розширення можливостей людства в космосі», — підкреслили в ОП.

Там наголосили, що Україна обовʼязково відновить увесь свій космічний потенціал, бо це «обовʼязок перед тими, хто бачив і боровся за технологічну й сучасну Україну». «І це та сама велика мрія, заради якої жив Дегтярев», — зазначили в ОП та висловили співчуття рідним і близьким померлого.

У Дніпрі, де розташоване КБ «Південне», 26 листопада оголосили днем жалоби. Цього дня в місті проведуть панахиду за Дегтяревим.

Дегтярев очолював КБ «Південне» з 2018 року.