Глава МОЗ Степанов запевняє, що нестачу ліжок з киснем для хворих на коронавірус фіксують лише в Києві та двох областях

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава МОЗ Степанов запевняє, що нестачу ліжок з киснем для хворих на коронавірус фіксують лише в Києві та двох областях

УНІАН

У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, в Україні вистачає забезпечених киснем ліжок для хворих на COVID-19, їх бракує лише в Києві та двох областях — Черкаській і Харківській. Про це глава МОЗ Максим Степанов заявив на брифінгу.

Він запевняє, що зараз в Україні передбачено 53 445 ліжко-місць для хворих на коронавірус, з них заповнені пацієнтам приблизно половина — 27 792. При цьому, наголошує Степанов, на початку пандемії, кількість ліжко-місць була майже в 4,5 разу меншою — 12,7 тисячі.

За словами Степанова, з понад 53 тисяч ліжко-місць половина забезпечена киснем або централізовано, або за рахунок кисневих концентраторів — загалом 25 996 ліжок.

«Так, у нас є регіони, в яких досить напружена ситуація з вільними ліжками. Загалом у країні у нас 12 168 вільних ліжок з киснем. Але є регіони, де ситуація досить напружена. Це Київ, Черкаська і Харківська області. Ми вважаємо, що там недостатня кількість», — сказав Степанов.

Загалом він вважає, що «ситуація повністю контрольована», а під лікування хворих згодом планують надати нові ліжка. Глава МОЗ стверджує, що уряд виділяє гроші на лікування хворих і забезпечення лікарень необхідними медикаментами та обладнанням.