НАБУ та «Укроборонпром» підписали меморандум про протидію корупції

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Національне антикорупційне бюро та державний концерн «Укроборонпром» домовилися спільно запобігати та протидіяти корупції в оборонно-промисловому комплексі.

Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Меморандум про співпрацю 23 листопада підписали директор бюро Артем Ситник та в.о. генерального директора «Укроборонпрому» Ігор Фоменко.

«Укладений меморандум сприятиме більш швидкому обміну інформацією і ефективному розслідуванню корупції», — заявив Ситник.

На думку Фоменка, щоб мінімізувати корупційні ризики і навести лад у діяльності стратегічних підприємств держави, потрібно об’єднувати зусилля.

За даними НАБУ, станом на листопад 2020 року, детективи під час розслідування корупції в ОПК скерували до суду понад 10 обвинувальних актів стосовно 30 осіб. Загальна сума встановлених збитків у цих справах — понад 88,5 млн гривень.

  • Раніше повідомлялося, що державний концерн «Укроборонпром» під час реформування ліквідують. На його базі створять щонайменше шість галузевих корпорацій, довкола яких будуть зібрані підприємства ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних і морських систем.