Радник голови ОП Подоляк: Після спільної роботи у мене не залишилося жодних стосунків з Шарієм

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Радник голови ОП Подоляк: Після спільної роботи у мене не залишилося жодних стосунків з Шарієм

Facebook / Анатолий Шарий

Радник голови Офісу президента з інформаційної політики Михайло Подоляк запевнив, що після спільної роботи з Анатолієм Шарієм не має з ним жодних стосунків.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

Раніше, під час роботи у виданні «Обозреватель» Подоляк був безпосереднім керівником Шарія. Радник голови ОП запевняє, що у нього не було і досі немає з ним жодних стосунків — ані приятельських, ані конфлікту.

«Журналістика та пропаганда — дві великі різниці. Щодо вашого запитання, там [у Шарія] більше пропаганди, аніж журналістики», — підкреслив Подоляк.

Що стосується питання акредитації журналістів Шарія на останню пресконференцію президента Володимира Зеленського, то радник голови ОП зазначив, що не займається цим і не впливав на список акредитованих ЗМІ.

  • Анатолій Шарій — колишній журналіст, який утік з України у 2012 році та отримав політичний притулок у Литві. Згодом почав вести політичний блог на каналі YouTube, який на сьогодні налічує понад 2 мільйони підписників. За даними партнера YouТube — сервісу Tubular, за підсумками весни близько 40% YouTube-аудиторії Шарія — з Росії. Влітку 2019 року Шарій, перебуваючи за кордоном, оголосив про створення політичної партії та назвав її «Партія Шарія». Партію офіційно очолює його дружина Ольга, однак справжнім лідером залишається Анатолій — про що вказано на сайті партії.
  • 17 листопада Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі про заборону Партії Шарія.
  • Партія Шарія подала до суду на Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) зі звинуваченням у невиплаті коштів, передбачених законом про державне фінансування партій. Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову.