З «Євросолідарністі» виключили депутатів, які намагалися на джипі заїхати в підʼїзд багатоповерхівки на Львівщині

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
З «Євросолідарністі» виключили депутатів, які намагалися на джипі заїхати в підʼїзд багатоповерхівки на Львівщині

«Європейська солідарність» виключила зі своїх лав двох депутатів місцевих рад на Львівщині, які намагалися на позашляховику заїхати у підʼїзд багатоповерхівки.

Про це повідомляє пресслужба партії.

«21 листопада радою Львівської обласної територіальної організації «Європейської солідарності» прийнято рішення про виключення з лав партії двох її членів: Жидачека Андрія Богдановича, обраного депутатом Пустомитівської міської ради, та Пущака Миколу Зіновійовича, депутата Солонківської сільської ради, за вчинення ганебних дій, які суперечать цінностям партії «Європейська солідарність», — йдеться у заяві.

Рада Львівської обласної організації «Євросолідарності» звернулася до Солонківської обʼєднаної територіальної громади із вимогою звільнити Миколу Пущака з посади заступника голови ОТГ та закликала Жидачека і Пущака скласти депутатські мандати.

Що трапилося?

Напередодні стало відомо, що в місті Пустомитів (Львівська область) двоє новообраних депутатів від «Європейської солідарності» намагалися по сходинках заїхати в підʼїзд багатоповерхівки на позашляховику Mercedes G 500. За даними ЗМІ, один з них — Андрій Жидачек — орендує квартиру в цій багатоповерхівці.

Пущак заявив журналістам, що «не розуміє» про що йдеться. Жидачек визнав, що інцидент мав місце, і попросив вибачення. Пізніше Жидачек заявив, що за кермом був водій Пущака, і він сам вирішив виїхати на сходи. Його нібито відмовляли, але він не послухав. «Кошти на відновлення пошкодженого майна будинку уже передані та, сподіваюсь, найближчим часом і сліду не залишиться від шкоди», — заявив він.

У МВС також відреагували на подію. Заступник голови МВС Антон Геращенко написав у Facebook, що поліція вже «оштрафувала двох несповна розуму, прости Господи, депутатів».