Знизити злочинність. Сенат Мексики схвалив легалізацію канабісу — слово за Палатою депутатів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Палата сенаторів Конгресу Мексики проголосувала за легалізацію канабісу і його продуктів у рекреаційних цілях. Рішення 82 сенаторів відкрило шлях до легалізації, тепер рішення за Палатою депутатів, які повинні проголосувати до 15 грудня.

Про це пише BBC.

Законопроєкт, у першу чергу, має знизити рівень злочинності й корупції, а також скоротити незаконний ринок психоактивних речовин. Більшість сенаторів обґрунтували законопроєкт саме цим.

Позиція противників не відрізняється від аргументів, які озвучують політики та активісти в усіх країнах світу. Вони кажуть, що доступ до канабісу призведе до широкого його вжитку серед молоді та дітей.

Якщо закон приймуть, що громадянам дозволять вирощувати не більше 6 рослин конопель на людину для особистого використання і зберігати до 28 грамів отриманої психоактивної речовини. Зараз у Мексиці можна зберігати до 5 грамів. Зберігання від 28 до 200 грамів буде каратися штрафом. За більшу кількість буде загрожувати кримінальна відповідальність.

  • В Україні питання медичного канабісу обговорюється тривалий час. В Офісі президента напередодні місцевих виборів заявили, що тема канабісу актуальна, але на ній багато спекуляцій.
  • 10 листопада голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що в парламенті вже створили робочу групу, яка напрацьовує законопроєкт про застосування медичного канабісу в Україні.