Країни Балтії розширили санкції проти Білорусі через загибель активіста Бондаренка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Країни Балтії розширили санкції проти Білорусі через загибель активіста Бондаренка

tut.by

Країни Балтії запровадили нові санкції проти Білорусі у звʼязку із загибеллю учасника протестів Романа Бондаренка.

Про це у Twitter повідомив глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

Влада Литви додала до списку санкцій 28 осіб. Їх звинувачують у причетності до насильства проти мітингувальників у Білорусії, а також до загибелі Романа Бондаренка.

Водночас Латвія включила до списку 26 посадовців Білорусі, зокрема міністра спорту Сергія Ковальчука, його заступника Михайла Портного і міністра інформації Ігоря Луцького, а також співробітників органів внутрішніх справ, судів, профспілок і державних ЗМІ. Тепер до списку санкцій Латвії внесено 159 громадян Білорусі.

МЗС Естонії у своїй заяві повідомило, що його список санкцій тепер складається із 156 білоруських чиновників. Міністр Урмас Рейнсалу зазначив, що напередодні на зустрічі з колегами з країн Євросоюзу закликав запровадити додаткові санкції проти білоруських чиновників і запровадити обмеження щодо компанії, які підтримують режим Лукашенка.

  • Європейський Союз запровадив санкції проти Лукашенка і розширив перелік посадових осіб, проти яких запровадив обмеження.
  • До санкцій проти режиму Олександра Лукашенка приєдналися ще сім країн: Україна, Північна Македонія, Чорногорія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.