Зеленський звільнив голову РДА, затриманого на хабарі. Без очільників залишилися ще 7 райдержадміністрацій

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Зеленський звільнив голову РДА, затриманого на хабарі. Без очільників залишилися ще 7 райдержадміністрацій

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський звільнив голову Чернігівської районної державної адміністрації Сергія Журмана.

Відповідне розпорядження 20 листопада зʼявилося на сайті президента.

«Звільнити Журмана Сергія Миколайовича з посади голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області згідно з поданою ним заявою», — йдеться в документі.

Зазначимо, на початку листопада Служба безпеки України повідомляла, що затримала на хабарі голову Чернігівської РДА. За даними спецслужби, посадовець вимагав $10 тисяч у місцевого мешканця за розпорядження на розробку детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів.

Також Зеленський підписав розпорядження про звільнення ще сімох голів райдержадміністрацій: Вячеслава Дворського (очолював Ужгородську РДА Закарпатської області), Ірини Люклян (Рожнятівська РДА Івано-Франківської області), Андрія Пирога (Кременчуцька РДА Полтавської області), Василя Сорокіна і Павла Голоднікова (Великобурлуцька та Зміївська РДА Харківської області), Дмитра Такаджи й Олександра Дуки (Нижньосірогозька РДА та Олешківська РДА Херсонської області).

  • Раніше Зеленський звільнив голову Миколаївської обласної держадміністрації Олександра Стадніка, а також начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталія Герсака. Останньому закидали зв’язки з «громадянами РФ із сумнівною репутацією».