Зеленський звільнив очільника миколаївської СБУ. Йому закидали зв’язки з «громадянами РФ із сумнівною репутацією» і майно на 20 млн гривень

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Президент Володимир Зеленський після голови Миколаївської обласної держадміністрації Олександра Стадніка звільнив також начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області Віталія Герсака.

Відповідний указ з’явився на сайті глави держави 18 листопада.

«Звільнити Герсака Віталія Анатолійовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Миколаївській області», — вказано в документі за підписом Зеленського.

Зазначимо, у лютому 2020 року журналісти програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» повідомили, що родина Герсака має коштовну нерухомість, землю під Києвом та елітні автомобілі загальною вартістю приблизно 20 млн гривень.

Зокрема, дружина правоохоронця 2018 року придбала в Києві, у ЖК бізнес-класу «Французький квартал-2», дві квартири і два паркомісця, що разом коштує приблизно $400 тисяч. Також Юлія Герсак володіє 0,5 гектара землі в селі Мархалівка біля столиці, де вже зводиться будинок. Ринкова вартість сотки землі в цьому селі становить $5 тисяч. На неї також зареєстрований автомобіль Toyota Camry (вартість — від $27 тисяч), але їздить вона на BMW Х6 (від $60 тисяч), що оформлений на її матір.

Водночас, за даними журналістів, мати правоохоронця Раїса Герсак має дві квартири в новобудові у Вінниці та приблизно гектар землі під Гайсином (Вінницька область) для забудови. До того ж на неї оформлені Lexus ($80 тисяч) і Toyota Tundra, тюнінгована під Герсака — салон, решітка бампера та індивідуальні номери машини промарковані літерами GVA, що відповідають його ініціалам.

Окрім цього, нардепка від «Голосу» Соломія Бобровська заявила, що Герсак регулярно зустрічається з «громадянами РФ із сумнівною репутацією».

«За інформацією з моїх джерел, пан Герсак не лише любить обіди з громадянами РФ, але й товаришує з Єгором Клецовим [кандидат у депутати Миколаївської міської ради від партії «Слуга народу»], любителем «Новоросії», який не так давно погрожував Вахтангу Кіпіані», — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Також Бобровська зазначила, що Герсак «має гарних покровителів, зокрема й у ВР».