У Тбілісі озброєний чоловік захопив у заручники дев’ятьох людей. Він озвучив свої вимоги — грошей не просить

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У столиці Грузії Тбілісі невідомий озброєний чоловік увірвався до приміщення мікрофінансової організації NBC («Бізнес Капітал») і захопив девʼятьох заручників. Про це повідомляють телекомпанія Rustavi2 та Sputnik Грузія.

Організація розташована біля метро «Церетелі», за декілька сотень метрів від поліцейської дільниці. Наразі вся територія біля будівлі оточена поліцією.

МВС не надає подробиць, тільки підтверджує, що озброєний чоловік увірвався до приміщення організації. Глава патрульної поліції Тбілісі Важа Сирадзе підтвердив, що нападник утримує девʼятьох людей.

Трохи згодом «Эхо Кавказа» повідомило, що зловмисник вийшов у прямий ефір у Facebook на сторінці одного із заручників. У відео, яке тривало шість хвилин, він назвав свої вимоги. За даними ЗМІ, вони стосувалися питань соціального характеру. Грошей він не вимагав.

«Мої вимоги: щоб зібралися всі парламентарії — ті, хто був до виборів, хто бере участь у виборах, — й ухвалили три закони», — цитують ЗМІ його заяву.

Зловмисник вимагає скасування азартних ігор, зокрема онлайнових, зниження банками процентної ставки за кредитом до 7% і зниження цін на ліки.