Голова МЗС Кулеба висунув ексміністра фінансів Оксану Маркарову на посаду нового посла України в США

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Голова МЗС Кулеба висунув ексміністра фінансів Оксану Маркарову на посаду нового посла України в США

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Колишню очільницю Міністерства фінансів України Оксану Маркарову запропонували на посаду посла України у США. Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба написав у Facebook.

Процедура її оформлення запущена, але займе певний час. Призначити її має президент Володимир Зеленський своїм указом.

«У разі призначення Україна вперше матиме у Вашингтоні посла, яку добре знають і в адміністрації США, зокрема в Держдепі та Міністерстві фінансів, і в МВФ. Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ, — це маячня. Важлива правда також у тому, що Маркарова буде першою в історії пані послом України у США. Це безумовні плюси», — зазначив Кулеба.

20 листопада деякі ЗМІ, зокрема «Дзеркало тижня» і «Фокус», з посиланням на власні джерела писали про ймовірне призначення Маркарової послом України у США.

  • Маркарова з березня 2015 року працювала заступником міністра фінансів, керівником апарату Мінфіну. У квітні 2016 року вона стала першим заступником міністра фінансів, а в червні 2018 — в. о. міністра фінансів у звʼязку з відставкою Олександра Данилюка з посади глави міністерства. Міністром фінансів її призначили 22 листопада 2018 року. Звільнили її з посади 4 березня 2020 року.