США ввели санкції проти двох російських компаній за експлуатацію робітників із КНДР

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Сполучені Штати ввели санкції проти двох компаній з Росії, які за даними США причетні до вивезення з Північної Кореї робочої сили і використання примусової праці.

Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції США.

Під санкції потрапили ТОВ «Мокран» (Mokran LLC) — будівельна компанія, яка використовує північнокорейську робочу силу на території РФ, а також Korea Cholsan General Trading Corporation — компанія координує робітників з КНДР у Росії. Під санкції потрапили й три компанії з КНДР, які вивозять робітників у Росію і Китай.

Усі активи зазначених компаній на території США будуть заморожені, американським громадянам і компаніям забороняється вести з ними бізнес. Мінфін заявив, що ті країни, які досі приймають північнокорейських робітників, повинні відправити їх додому, інакше теж опиняться під санкціями.

  • За даними США, влада КНДР отримувала понад $500 мільйонів доларів на рік за майже 100 тисяч робітників, які працювали за кордоном. У Росії працювали 30 тисяч осіб, а в Китаї — 50 тисяч. З початком пандемії кількість працівників зменшилася, але точних даних немає.