В Україні оголосили переможця конкурсу на найкращий ескіз великого Державного герба

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти провело конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України та оголосило переможця.

Про це у своєму Facebook написав міністр культури Олександр Ткаченко.

«Загалом до конкурсу було допущено 112 робіт. Журі презентувало своє рішення сьогодні на засіданні Оргкомітету. Першу премію отримав проєкт Олексія Кохана», — повідомив він.

За його словами, ескіз-переможець має всі обов’язкові елементи герба: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто малий Державний герб.

Далі Міністерство юстиції повинно буде підготувати законопроєкт про затвердження цього ескізу та передати його до парламенту. Нардепи зможуть ухвалити цей документ 300 голосами або більше.

  • 30 вересня Кабінет міністрів затвердив правила конкурсу з розробки ескізу великого Державного герба України. Кабмін встановив грошові винагороди за кращі ескізи: перша премія — 100 тисяч гривень, друга премія — 50 тисяч, третя — 30 тисяч.
  • Рада 25 серпня ухвалила постанову «Про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України». Парламент доручив уряду провести конкурс на кращий ескіз, до 1 грудня визначити переможця і подати пропозиції на розгляд Верховної Ради.