Ненсі Пелосі знову номінували на посаду голови Палати представників США

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Ненсі Пелосі знову номінували на посаду голови Палати представників США

Jim Lo Scalzo / EPA / Bloomberg via Getty Images

Демократи в Палаті представників США номінували Ненсі Пелосі на спікера нижньої палати Конгресу ще на два роки. Про це повідомляє The New York Times.

Кандидатуру спікера ще повинен затвердити повний склад Палати представників на початку січня 2020 року, коли республіканці висунуть свого кандидата на цю посаду. Однак малоймовірно, що їм вдасться домогтися обрання свого кандидата, оскільки вони, як і раніше, будуть у меншості.

На пресконференції демократів Пелосі заявила, що один з її пріоритетів у наступні місяці — провести через нижню палату закон про реформу правоохоронних органів, а також низку постанов стосовно охорони здоровʼя та довкілля.

80-річна Пелосі заявила, що з нетерпінням чекає на можливість попрацювати з новообраним президентом США Джо Байденом, який зі свого боку заявив, що чекає на співпрацю в боротьбі з коронавірусом та з питань покращення економіки.

Нагадаємо, у січні 2007 року Пелосі обрали головою (спікером) Палати представників США — вона стала першою жінкою на цій посаді в історії країни й третьою за важливістю особою у Штатах (після президента та віцепрезидента). У 2019 році вона де-факто очолювала процес імпічменту Дональда Трампа в Палаті представників через «Українагейт». Але тоді Трампа не відсторонили, бо це рішення не підтримав Сенат, більшість в якому мають представники Республіканської партії.