У США затвердили для використання домашній тест на коронавірус, який видає результат за 30 хвилин

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У США затвердили для використання домашній тест на коронавірус, який видає результат за 30 хвилин

lucirahealth.com

Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) надало екстрений дозвіл на використання домашнього тесту на коронавірус, який дає результат за 30 хвилин.

Про це йдеться у заяві відомства.

Такий дозвіл отримав одноразовий тест від компанії Lucira. Для отримання результату потрібно взяти мазок з носа і помістити його у флакон із лабораторним розчином. Потім цей розчин вставляється у спеціальний портативний пристрій, який через 30 хвилин або навіть менше видає результат.

Станом на зараз FDA видало дозвіл на близько 300 різних тестів на коронавірус, але всі вони потребують забору матеріалу професіоналами та спеціальних лабораторій для виявлення результату. Лише декілька тестів дозволяють робити їх вдома, але лише брати мазок, який згодом відправити до лабораторії.

«Тепер більше американців, у яких може бути COVID-19, зможуть вжити негайних заходів на основі своїх результатів, щоб захистити себе і оточення», — сказав в заяві доктор Джефф Шурен, директор центру пристроїв FDA.

  • Премʼєр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна придбає 6 мільйонів експрес-тестів на коронавірус. За його словами, комітет Верховної Ради з питань бюджету підтримав рішення уряду про виділення 1 млрд грн, частина з яких піде на закупівлю тестів.