Кабмін погодив зміну глави Хмельницької ОДА — її очолить бізнесмен Сергій Гамалій

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кабмін погодив зміну глави Хмельницької ОДА — її очолить бізнесмен Сергій Гамалій

Facebook / Sergij Gamalij

Кабінет міністрів погодив звільнення голови Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета і призначення на цю посаду Сергія Гамалія. Про це йшлося на засіданні 18 листопада.

Гамалій на співбесіді повідомив, що раніше не працював у державних органах і не був членом жодної партії, а більшу частину життя присвятив бізнесу — ресторанному і транспортному.

«Раніше у нас в області було 20 районів, тепер три. Це те, з чим доведеться працювати [на посаді голови ОДА]. Серед пріоритетних завдань — співпраця з новою облрадою. Але найбільший виклик — це COVID-19», — зазначив Гамалій.

Що про нього відомо?

Сергій Гамалій — уродженець Камʼянця-Подільського. Навчався у Хмельницькому інституті регіонального управління та права, згодом у Вищій економічній школі у Варшаві.

За даними системи YouControl, Гамалій є власником кількох підприємств, серед яких «Деліція», що займається ресторанним бізнесом, а також надає послуги мобільного харчування.

  • Дмитра Габінета призначили на посаду глави Хмельницької ОДА майже рік тому — президент видав указ 21 листопада 2019 року. Габінет є помічником на громадських засадах нардепа «Слуги народу» Миколи Стефанчука, обраного в мажоритарному окрузі в Хмельницькому, — брата першого віцеспікера Ради Руслана Стефанчука.