У Берліні протестують проти коронавірусних обмежень. Поліція застосувала водомети і затримала 190 осіб

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У центрі Берліну проходить багатотисячна акція протесту проти посилення карантину на тлі зростання захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляють Reuters і берлінський канал RBB 24.

Із самого початку акцію за участі 4 тисяч людей планували провести перед будівлею Бундестагу, але зрештою її перенесли в район Бранденбурзьких воріт. Протестувальники вийшли на вулицю на тлі планів парламенту затвердити закон, який дасть уряду широкі правові повноваження для стримування пандемії. Противники закону стверджують, що парламент може отримати занадто широкі повноваження і зазіхає на права громадян.

Деякі протестувальники спробували прорватися до Бундестагу, що спровокувало сутички з поліцією. Правоохоронці перед початком акцій стягнули в центр міста водомети і закликали людей розійтися, оскільки багато хто прийшов без масок і порушував соцдистанцію.

Більш масштабні сутички почалися через дві години після початку демонстрацій — у поліцію полетіли пляшки і каміння. У відповідь правоохоронці застосували водомети і сльозогінний газ.

За даними поліції Берліну, затримано щонайменше 190 осіб, двом з них загрожують судові справи. Наразі відомо про 9 постраждалих поліцейських.

  • У Німеччині з 7 листопада фіксують сплеск захворюваності на коронавірус. Добові показники перетнули позначку у 23 тисячі. Загалом за час пандемії зафіксовано 844 тисячі випадків COVID-19, померли 13 138 хворих.
  • У жовтні Німеччина посилювала карантин. У Берліні заборонили роботу барів уночі, а в деяких містах обмежили продаж алкоголю.