У Берліні затримали підозрюваних у пограбуванні музею Дрездену. Торік з нього вкрали коштовностей на сотні мільйонів євро

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Берліні бійці спецпідрозділу поліції затримали трьох підозрюваних у крадіжці експонатів з музею Grünes Gewölbe («Зелений звід») у Дрездені.

Про це повідомляє поліція федеральної землі Саксонія.

У спецоперації брали участь 1 638 співробітників поліції (зокрема спецпризначенці) з Берліну, Бранденбурга, а також Тюрінгії, і федеральної поліції. Одночасні обшуки провели на 18 обʼєктах, включно з 10 квартирами. Центром уваги поліції став берлінський район Нойкьольн, де живуть мігранти з арабських країн. Імовірно, у цьому районі й були затримані підозрювані.

Їхні особи не розголошуються. Поки відомо, що вони є громадянами Німеччини.

За даними порталу BZ Berlin, поліція затримала 23-річного Віссама Реммо і ще двох учасників «злочинного клану Реммо». Двоє інших підозрюваних — 21-річних Абдулу Реммо і Мохамеда Реммо — поки не затримали. Усіх учасників групи звинувачують у крадіжках і підпалах.

За даними прокуратури Дрездену, поліцейські не знайшли нічого зі вкраденого.

  • У листопаді 2019 року в Дрездені в музеї Grünes Gewölbe («Зелений звід») пограбували скарбницю Августа Сильного. Грабіжники викрали щонайменше три безцінні набори ювелірних виробів XVIII століття і зникли на автомобілі. Вони вкрали прикрас на загальну суму близько мільярда євро.
  • 25 листопада 2019 року поліція Дрездену створила спецкомісію і опублікувала відеозапис пограбування.