Нардепи звернулися до Конституційного суду з вимогою скасувати карантин вихідного дня. Більшість з них — зі «Слуги народу»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардепи звернулися до Конституційного суду з вимогою скасувати карантин вихідного дня. Більшість з них — зі «Слуги народу»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Група з 45 народних депутатів підписалася під поданням до Конституційного суду з вимогою скасувати карантин вихідного дня. Про це народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Дубінський повідомив у Facebook.

Серед підписантів більшість — депутати фракції «Слуга народу», зокрема, Данило Гетманцев, Андрій Герус, Євген Шевченко, Сергій Бабак, Аліна Загоруйко, Максим Пашковський та Галина Янченко.

Також під поданням підписалася член депутатської групи «Довіра» Лариса Білозір та позафракційний Роман Іванісов.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль пояснив причини запровадження карантину вихідного дня і попередив, що в разі його недотримання добова кількість хворих в Україні може перетнути позначку у 20 тисяч вже через три тижні.

  • В Україні ввели карантин вихідного дня. Попередньо він триватиме до 30 листопада, але його можуть продовжити. У вихідні, згідно з розпорядженням Кабміну, можуть працювати тільки аптеки, продуктові магазини, СТО, заправки, пошта і транспорт.