З Офісу президента звільнився керівник служби інформполітики Олександр Курдінович. Він відповідав за звʼязки з регіонами

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
З Офісу президента звільнився керівник служби інформполітики Олександр Курдінович. Він відповідав за звʼязки з регіонами

Сенько Олександр / УНІАН

Олександр Курдінович, який керував Службою з питань інформаційної політики Офісу президента, написав заяву про звільнення. Про це «Бабелю» розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

«Курдінович 16 листопада написав заяву про звільнення. Я її підписав. Він перейшов на іншу роботу», — сказав Подоляк. У Курдіновича він «не побачив достатніх компетенцій».

«Він [Курдінович] займався «регіоналкою». Ми хотіли все, що ми промовляємо тут [в Офісі президента] заносити добре вниз, по регіонах. На жаль, той обсяг сигналу, який я б хотів, щоб пішов — не пішов, ось і все», — сказав Подоляк.

Про те, що Курдінович працює в Офісі президента, «Бабель» випадково дізнався з листа заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенко. У ньому він просив глав обладміністрацій правильно розповідати про програму президента «Велике будівництво», брендувати транспорт, спецтехніку і так далі. Звітувати про роботу місцева влада мала Курдіновичу.

На запит «Бабеля» про статус і завдання колишнього чиновника в ОП відповіли, що Курдінович керує Службою з питань інформполітики Офісу. Функціонал цієї структури в ОП формулюють складно і абстрактно: «Вона забезпечує експертно-аналітичне здійснення президентом своїх повноважень з питань державної інформаційної політики; готує пропозиції щодо формування та реалізації державної інформаційної політики, в тому числі в регіонах; аналізує загрози інформаційній безпеці України».

На роботу в офіс президента Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. Раніше він розповідав «Бабелю», що знайомий з Курдіновичем тільки по роботі, а підбираючи кадри, він орієнтується виключно на професійні якості.

До приходу в ОП Курдінович працював заступником голови та головою Держкомтелерадіо і очолював комісію з питань захисту суспільної моралі за часів президентства Віктора Януковича.