У штаті Джорджія під час перерахунку голосів виявили понад 2 тисячі «загублених» бюлетенів. Але Трампу це не допомогло

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У штаті Джорджія під час перерахунку голосів виявили понад 2 тисячі «загублених» бюлетенів. Але Трампу це не допомогло

Karolina Uskakovych / «Бабель»

У штаті Джорджія в окрузі Флойд під час перерахунку голосів виявили понад 2 600 «загублених» бюлетенів. Серед них 1 643 були за Дональда Трампа, 865 — за Джо Байдена. Про це повідомляє Fox News.

Проблема виникла через те, що співробітники окружних виборчих комісій забули завантажити ці дані з карти пам’яті в автоматі, що сканує бюлетені. Менеджер з системи голосування назвав це «вражаючою помилкою» і порадив окружному директору з виборів піти у відставку.

Проте ці голоси ніяк не змінюють співвідношення між кандидатами в президенти США. Розрив в Джорджії між Трампом і Байденом становить близько 14 тисяч голосів. Ці бюлетені лише скоротили відставання Трампа. Окрім цього, виявлені голоси усувають невідповідність між кількістю людей, які зареєструвались в окрузі для дострокового голосування, і бюлетенями, які підрахували.

Вважається, що «загублені» бюлетені в окрузі Флойд — це найсерйозніша проблема, яку виявили при перерахунку голосів. Держсекретар Бред Раффенспергер сказав, що перерахунок в інших штатах повністю відповідає їхнім початковим результатам.

  • За даними підрахунку голосів The New York Times та The Washington Post, кандидат від Демократичної партії США Джо Байден набрав 306 голосів виборщиків із 270 необхідних. У його конкурента — чинного глави Білого дому Дональда Трампа — 232 голоси. Байдена з перемогою вже привітав президент України Володимир Зеленський. Інавгурація новообраного президента відбудеться 20 січня 2021 року.