У Києві під Радою сталася сутичка між поліцією та ФОПами. Рух вулицею Грушевського перекрили в обох напрямках

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Києві під Радою сталася сутичка між поліцією та ФОПами. Рух вулицею Грушевського перекрили в обох напрямках

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Києві під будівлею Верховної Ради сталася сутичка між поліцією та підприємцями, які виступають проти введення касових апаратів. Про це повідомляє РБК-Україна.

Представники руху «SaveФОП» не давали депутатам зайти до парламенту. Нацгвардія та Нацполіція розштовхували учасників акції та намагались зробити коридор для нардепів, щоб вони могли пройти.

Протестувальники також заблокували рух вулицею Грушевського. Поліція Києва уточнила в Telegram, що рух перекрито в обох напрямках.

Згодом поліція повідомила, що за «злісну непокору» затримала 50-річного учасника акції з Тернопільської області — він намагався побитись з правоохоронцями.

  • У вересні 2019 року депутати ухвалили закони, що зобовʼязують ФОПів використовувати касові апарати. Вони вводять систему повернення коштів покупцям за виявлення нефіскальних чеків.
  • У жовтні 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ № 761/2019 про забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу для фізичних осіб — підприємців (ФОП), який передбачає встановлення заборони на їх перевірки. Крім того, документ передбачав, що з 1 січня 2020 року підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон відповідний додаток та видавати за його допомогою електронні чеки.