Ірак стратив понад 20 ув’язнених, яких засудили за тероризм

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Ірак стратив понад 20 ув’язнених, яких засудили за тероризм

Flickr / Jaime Pérez

Влада Іраку застосувала смертну кару до 21 ув’язненого із в’язниці у місті Насірія. Там утримують засуджених за статтею про тероризм 2005 року, яка передбачає страту.

Про це пише Arab News.

Усі страчені іракці були жителями різних провінцій.

Страчені вони були у в’язниці в місті Насірія, це єдине місце в Іраку, де утримують засуджених до смертної кари і виконують такі покарання. Там також утримують колишніх соратників іракського диктатора Саддама Хусейна, якого повісили в 2006 році.

Загалом Ірак вже стратив понад сотню своїх громадян після перемоги над терористичною «Ісламською державою» в 2017 році. До смертної кари засуджували тих, кого визнавали винним в участі в ІДІЛ.

Попри велику кількість вироків за цією статтею, самі страти відбуваються досить рідко через те, що дозвіл на них обов’язково має дати президент країни.

  • Бангладеш вводить смертну кару за зґвалтування після кількох днів протестів проти високого рівня сексуального насильства щодо жінок.
  • 27 квітня Саудівська Аравія скасувала смертну кару за злочини, які скоїли неповнолітні. Таким чином королівство намагається відреагувати на критику щодо порушення прав людини.