«Той з судимістю, там зашквари». Кандидатка у мери Києва Верещук розповіла про «деструктивну» роль Тищенка у виборах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Член фракції «Слуги народу» і колишня кандидатка в мери Києва Ірина Верещук розповіла про «деструктивну» роль колеги по фракції і керівника осередку «Слуги народу» в Києві Миколи Тищенка під час підготовки до місцевих виборів.

В інтервʼю виданню «Лівий берег» Верещук розповіла, що Тищенко заводив у виборчий штаб СН людей з інших політсил і пропонував свій список кандидатів до Київради із «зашкварними персонажами».

«Його список — це помічники, працівники ресторанів, бізнес-партнери, партнери партнерів», — сказала Верещук. З помічників Тищенка у списку був Руслан Гончаров, якого називали можливим «мінером» Олександрівської лікарні, де лікуються пацієнти з коронавірусом. «Насправді там була купа прізвищ, за якими навіть не треба було робити окремих довідок, шукати компромату — все як на долоні», — додала Верещук.

Одним з головних деструктивів Тищенка Верещук назвала присутність у штабі кандидата в депутати Київради від «Батьківщини» Алли Шлапак.

«Деструктив полягав у тому, і я уже говорила про це публічно, що я не могла зрозуміти, що робить у нас у штабі пані Шлапак. Людина балотується від «Батьківщини», є нашою конкуренткою, але при цьому, умовно, керує в нашому штабі. Коли до мене дійшли чутки про це, я запитала, що ця людина робить у штабі[...]. Але мені ніхто так і не пояснив, яка роль людей, які фактично не мають відношення до нашої політичноі сили», — заявила Верещук, додавши, що питання задавала і Тищенку, і голові партії Олександру Корнієнку.

Також вона зазначила, що у СН було два штаби, одним з яких формально керував Тищенко. «Якимось чином відбувалося так, що вплив у ньому мали люди, які є нашими опонентами», — зазначила Верещук.

Відповідаючи на питання, чи правда вона посилала Тищенка нах*й, вона відповіла, що «було таке».