Захоплення заручників на студії Ubisoft виявилось фейком. Терористів не було, а працівники забарикадувалися самі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Канадське видання The Postmillennial повідомило про те, що в Монреалі невідомі захопили заручників у будівлі, де розташована студія розробників компʼютерних ігор Ubisoft. Згодом виявилось, що ніякого захоплення не було — поліція не знайшла ані потерпілих, ані нападників.

За даними видання, працівників компанії правоохоронці нібито спочатку вивели на дах, а потім наказали їм їхати додому. Водночас один із працівників Ubisoft написав у Twitter, що з його командою все гаразд, а спецоперацію проводять у сусідній будівлі.

Поблизу перехрестя вулиці Сен-Віатур і бульвару Сен-Лоран скупчилась поліція, зокрема спецпризначенці. Інформації про потерпілих під час спецоперації не надходило. Водночас, за даними різних ЗМІ, інформація про захоплення заручників у Монреалі могла бути помилковою, а ситуація «стала розряджатися».

Зрештою, виявилося, що ніякого захоплення заручників не було. Як пише Business Insider, поліція прибула на виклик 911, і працівники Ubisoft забарикадувалися всредині будівлі та на даху. Правоохоронці не знайшли жодної загрози та евакуювала будівлю.

Ubisoft, яка розробила ігрові франшизи на кшталт Assassinʼs Creed, Far Cry та Watch Dogs, наразі зʼясовує ситуацію.